Adfærd på sociale medier som dommer

Alle dommere under DFU er naturligvis velkomne til at kommunikere offentligt – såvel på Facebook, Twitter som andre sociale medier. Du bør dog huske på, at internettet er specielt sprængfarligt, da budskaber på skrift meget ofte virker anderledes end det talte ord. Ironi bliver ofte misforstået, og kommentarer kan få ting til at udvikle sig i en helt anden retning end forventet.

Facebook er offentlig, men der hviler et stort ansvar hos den enkelte dommer, på at holde debatten sober og saglig. Skriv aldrig noget negativt om dine kolleger – har du noget, du vil sige, så ring tilvedkommende og giv en saglig og konstruktiv feedback.

Skriv aldrig om hold, spillere eller lignende. Som dommere skal vi værne ekstra meget om vores integritet, og har du forholdt dig på skrift til konkrete spillere, trænere eller hold, så vil man med rette kunne anfægte din uvildighed. Især talenter skal tænke over, at selvom Superligaen virker fjernt fra serie 3, så glemmer internettet aldrig, og en dum kommentar kan år efter sætte en stopper for en lovende dommerkarriere.

Ligesom på banen skal dommerne gå forrest med en god tone, så tænk dig gerne om en ekstra gang, og stil dig selv spørgsmålet:

Er det virkelig nødvendigt at skrive det, jeg er i gang med lige nu, eller skal jeg lige sove på det?

Du kan følge vores hovedorganisation DFU (Danske fodbolddommere) på facebook gruppe:
https://www.facebook.com/pages/DFU-Danske-fodbolddommere/184990778234861?ref=bookmarks 
hvor der kommer en del nyheder – ligesom Carlsen Corner (fra Tipsbladet) bliver offentliggjort.

Som dommer kan du aktivt melde dig i en lukket facebook gruppe, hvor der ofte er henvisninger til specielle kendelser og episoder. Det er ofte en god gruppe at tilmelde sig. Du skal dog være registreret som dommer for at kunne “få lov” at være med:
https://www.facebook.com/groups/615011401860939/?fref=ts

Herning Fodbolddommer Klub har sin egen lukket Facebook gruppe:
https://www.facebook.com/groups/fodbolddommerklub