Navn: Adem Fidan
Dommer siden:
2009
Årgang: 1982
Indplacering: Serie 3/4
Hvor bor du i landet: Herning
Lidt om dig selv: Jeg er gift med Gökce, sammen har vi 3 dejlige børn og bor i fuglekvarteret i Herning. Jeg kom til Danmark 1994 og oprindelig fra Tyrkiet
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det bedste synes er jeg at få masser af frisk luft, møde andre dommer kollegaer og lære andre mennesker og kende
Hvad laver du når du ikke dømmer: Har desværre ikke så meget tid til at dømme eller lave andet, da familien og arbejde fylder mest af livet.
Hvorfor blev du dommer: Jeg var ikke selv god til at spille fodbold, så synes mine kræfter skal bruges ind på banen som en helt andet rolle netop som fodbolddommer
Bedste oplevelse som dommer: Det bedste oplevelse var at komme ud dømme en lokal serie 1 hvor der over 400 tilskuer ud på sidelinjen
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Nu har jeg prøvet står både uden dommerklub og være medlem et anden klub end Herning, men synes altid sin første klub (Herning) nok er det eneste rigtige 🙂
Opgaver i dommerverdenen: Dømme masser af gode kampe. Og på lang bane lyst til være vejleder og udvikler

Navn:Aksel Schiøtz
Dommer siden:
Efteråret 2023
Årgang: 2003
Indplacering: Lige rykket i U17
Hvor bor du i landet: Gjellerup, lige udenfor Herning.
Lidt om dig selv: Jeg er 20 år, og er igang med sabbatår. Derudover er min far Ole Skovgaard, så det er mine forudsætninger.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det fedt at opleve fodbold fra et anderledes perspektiv end når man selv er på banen for at spille.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Udover at være dommer, spiller jeg selv serie 3 i Hammerum, og er pædagogmedhjælper til dagligt.
Hvorfor blev du dommer:Har både hørt om, og set min far (Ole Skovgaard) dømme, og tænkte det var synd for spillerne, så det måtte jeg jo gøre noget ved.
Bedste oplevelse som dommer: Generelt når man får ros efter en kamp.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Godt fællesskab, hvor der bliver taget hånd om hinanden.
Opgaver i dommerverdenen: Dømme egne kampe, og holde min far oppe på dupperne.

Navn: Anders Andrup Lindberg
Dommer siden:
25-sep-23
Årgang: 1968
Indplacering: Ungdom
Hvor bor du i landet: Isenvad Midtjylland
Lidt om dig selv: Har været gift med Ann i 24 år og har to børn sammen. Mille 21 år og Casper 15 år. Vi bor i den lille by som hedder Isenvad. 
Jeg er frivillig i nogle foreninger som er festival (byfest) og Isenvad Sport & Fritid. Jeg er uddannet landmand. Har i mange år også arbejdet på maskinstation.
De sidste 20 år har jeg arbejdet ved Engsig Transport. Først som Chauffør og siden 2015 som lagerarbejder, da jeg fik konstateret gigt og en diskusprolaps i ryggen. Derfor er jeg nu på flexjob. Derfor giver fodbolden mig luft under vingerne.
Min store udfordring er, at jeg er ordblind og har lidt udfordringer ved at skrive, men prøver.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Have styring af en kamp og møde en masse andre klubber og spillere
Hvad laver du når du ikke dømmer: Træner for 3 hold og holdleder og formand i Isenvad Sport & Fritid Fodboldklub.
Derudover er jeg formand i den årlige byfest som hedder Fesivad så bruger meget tid på det frivillige arbejde i vores lille by.
Hvorfor blev du dommer: Fordi jeg selv træner børne/ungdom i nogle år og jeg har altid synes at blive dommer er noget stort for mig. Havde også talt med nogle dommere i Ikast FC, hvor min søn spiller
Bedste oplevelse som dommer: Nu er jeg stadig ny, så ind til videre er det et kunstgræsstævne i Vildbjerg i november
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Fællesskabet og at i Herning dommer klub om man er ny eller superligadommer tæller alle med alle i klubben.
Opgaver i dommerverdenen: Ungdoms dommer i 8 M-11M

Navn:Arif Cebel Öniz
Dommer siden:
2009
Årgang: 1990
Indplacering: Serie 2
Hvor bor du i landet: Ikast
Lidt om dig selv: Gift med Minel, og far til Kerem på 9 år, og Nil på 5 år. Stor fan af verdens bedste fodboldhold.     💛❤️GALATASARAY❤️💛
Hvad er det bedste ved at være dommer: Der er mange ting, men motion, og tredje halvleg i omklædningsrummet med andre dommerkollegaer er nok nogle af mine favoritter.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Jeg er Taxa vognmand hos taxamidt/Herning Taxa, samtidig bestyrelsesmedlem siden 2018. Ellers så går tiden med min familie, padel, fodbold og saunagus. 😅
Hvorfor blev du dommer:Jeg har spillet fodbold hele mit liv, faktisk indtil for 2 år siden, og spiller engang imellem noget oldboys stadigvæk. Min gode kammerat Metin havde meldt sig ind på et dommerkursus i Kjellerup, og overtalte også mig.
Bedste oplevelse som dommer: Der har været rigtig mange, så det er meget svært at pille nogle ud.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Kammeratskab, en masse aktiviteter og socialt samvær.
Opgaver i dommerverdenen: Ikke mange opgaver udover at få dømt, og vinke til en masse gode fodboldkampe.

Navn: Arne Reimers
Dommer siden:
Februar 1982
Årgang: 1949
Indplacering: Serie 5
Hvor bor du i landet: Sunds
Lidt om dig selv: Tidligere fra Lolland som sammen med min kone Mary flyttede til Simmelkær i 1987 - senere til Sunds. Glad pensionist på 10. år efter 42 år som lærer - nyder også at Mary i sommers blev efterlønner. Vi har 2 voksne børn i nærheden - og 4 dejlige børnebørn.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Kontakten med en masse forskellige voksne og børn - trænere, ledere, spillere og forældre; altid med det mål at vi alle kan have en god oplevelse omkring den pågældende fodboldkamp
Hvad laver du når du ikke dømmer: Spiller bridge 2 formiddage/uge og bruger en del tid som formand for Sunds Pensionistforening. Nyder også at tage afsted med campingvogn i DK og udlandet. Læser en del og nyder ellers samværet med familien - hvor nu også børnebørnene giver os nogle dejlige oplevelser.
Hvorfor blev du dommer: Dommermangel på Lolland i 80-erne fik mig i gang og så har jeg ellers hængt ved siden.
Bedste oplevelse som dommer: Umuligt at pege på en enkelt, da jeg faktisk har ufatteligt mange gode oplevelser når jeg er ude at dømme
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: At man ikke er "alene i verden", men har en masse dejlige dommerkolleger som man kan sparre med og at man kan dyrke fælleskabet bl.a, ved dommerklubbens arrangementer - f.eks. den snarlige åbne udvikling i Vildbjerg.
Opgaver i dommerverdenen: Var bestyrelsesmedlem i dommerklubben i perioden 2008-2018. Dommerudvikler 2008-2020. Siden 2020 dommervejleder. Startede i 2022 sammen med Vagn Mikkelsen og Jens Kjær en seniorklub - HFK Senior, som en underafdeling af HFK. Her mødes nuværende og tidligere dommere over 55 år til hyggelige arrangementer. Det næste er HFK Senior Minigolfmesterskab 2023 i Sunds - den 4/11-2023 kl 10- 13.30, hvor vi først afvikler minigolfmesterskabet og derefter hygger os med spisning og godt samvær.

Navn: Casper Rathkjen Andersen
Dommer siden:
2014
Årgang: 1993
Indplacering: P.t. i Danmarksserien, men drosler ned pga. arbejde og familie
Hvor bor du i landet: Tjørring
Lidt om dig selv: 30 år, bor sammen med min kone og vores fælles piger på hhv. 1 og 3 år. Til dagligt arbejder jeg som politibetjent
Hvad er det bedste ved at være dommer: God motion og hyggeligt samvær med andre kollegaer
Hvad laver du når du ikke dømmer: Familiefar, styrketræning, løbetræning og padel.
Hvorfor blev du dommer:Så jeg kunne skrive det på CV'et. Blev dog efterfølgede grebet af gamet, hvorfor jeg blev ved at dømme kampe.
Bedste oplevelse som dommer: Der har været mange. Jeg husker dog tydeligt en kamp mellem FCM U19 - FCK U 19. Sidste kamp i sæsonen, og FCM skulle have overrakt pokal efter kampen, hvorfor der var rigtig mange tilskuere.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Gode dommerkollegaer
Opgaver i dommerverdenen: Umiddelbart ikke andet end at dømme kampe.

Navn: Ceylan Yayla
Dommer siden:
1990
Årgang:1962
Indplacering: Serie 4
Hvor bor du i landet: Ikast
Lidt om dig selv: Førstidspensionist. Selv spillet fodbold og været træner for en del år siden. Ville stadig have noget med fodbold at gøre, hvilket var med til at jeg blev dommer
Hvad er det bedste ved at være dommer: Motionen og møde nye mennesker, som har samme passion for fodbolden
Hvad laver du når du ikke dømmer: Læser bøger, maler og interresse for film samt det meste fodbold der bliver vist på tv
Hvorfor blev du dommer:Fortalt i tidligere afsnit
Bedste oplevelse som dommer: Hvidovre damers anden sidste kamp bedste kvindeliga, hvor jeg var linjedommer. De sikrede mesterskabet i denne kamp. Derudover Avarta-vanløse kamp i 2. division, hvor Peter Mikkelsen kom som udvikler (tidligere fifa dommer).
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Sammenhold og kendskab til andre dommere
Opgaver i dommerverdenen: Dømme kampe

Navn: Ebbe Eg
Dommer siden:
1973
Årgang: 1952
Indplacering: Ikke aktiv - toppede med 7 år i JS + LD i DS
Hvor bor du i landet: Ørestad, 2300 Kbh. - i Bjarke Ingels berømte bygning: 8 TALLET
Lidt om dig selv: Har været sammen med Sus i næsten 25 år, 2 bonusbørn og 3 børnebørn. Lige siden jeg var 17 år har jeg siddet i bestyrelser i foreninger og organisationer.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Ud over personlig udvikling får man mange venskaber gennem en stor kontaktflade blandt klubber, spillere og dommere. Desuden motion på en sjov måde.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Nyder den 3. alder med familien, mange vandreture, rejser i ind- og udland og spiller noget billard.
Hvorfor blev du dommer: Startede som helt ung med at dømme ungdom i min hjemklub Karstoft. Fik lyst til mere og til at lære reglerne bedre. Drømte om at blive min. Serie 4-dommer!
Bedste oplevelse som dommer: Rigtig mange: vigtige top-og bundopgør, JM finaler ungdom/senior, Danmarks første pengekamp, og så kommer vi ikke udenom Vildbjerg Cup.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Ud over det sociale som er vigtig, får man grundig uddannelse gennem kurser, vejledninger, udviklinger og rigtig god støtte og sparring fra alle de dejlige kolleger.
Opgaver i dommerverdenen: I HFDK lokalinstruktør, i bestyrelsen 1987 -2001, lokalbedømmer, JBU bedømmer 1991 - 2006, I JBU´s dommer udvalg 2000-2006

Navn:Emanuel Valentin Dandu
Dommer siden:
2012 i Rumænien og 2021 i Danmark
Årgang: 1993
Indplacering: Serie 1
Hvor bor du i landet: Hammerum lidt uden for Herning
Lidt om dig selv: Jeg er gift med Raluca. Vi begge kommer fra Rumænien og flyttede til Danmark i 2019. To år senere kommer også vores dejlig pige til verden og sammen er vi en lykkelig familie.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Der er en masse fede oplevelser, chancer for at møde en masse af fodbold mennesker samt med at bringe mig til forskellige steder og selvfølgelig passionen, der forbinder os alle, nemlig fodbold.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Jeg vil gerne sige slapper af sammen med familien, men har jeg en meget energisk pige som kræver at jeg skal være meget aktivt også, så siger jeg derfor at bruger tiden med familien. Ved siden af dommergerningen er jeg SOSU elev i Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland
Hvorfor blev du dommer:Jeg har selv spillet fodbold i barndom men var jeg ikke så godt til at spille på et højt niveau.
Jeg har en ven der tilmeldte mig til dommerkursuset efter jeg stoppede at spille som junior og han sagde at det var sjovt og at man kunne tjene lidt penge på det. Efter kurset begyndte jeg at dømmer kampe og udviklede jeg en stor interesse for dommergerningen som bliver den også min største hobby.
Bedste oplevelse som dommer: Der er så mange at der er svært at vælge en men tænker jeg at en af bedste oplevelse var i Rumænien hvor jeg var en del af nationalt talent gruppe, som jeg var i et år før jeg flyttede til Danmark. Nogle andre er topkampe/finaler eller kampe med mange tilskuer og selvfølgelig FCM U15-U19 kampe som giver mig en anden stemning og følelse. Denne type kampe som alle er glad for at dømme.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Godt sammenhold og støtte i dommerklubben. Man har kollegaer som kan dele både gode og dårlige oplevelser med. Også synes jeg at selvom var det svært når jeg melde mig til dommerklubben pga. jeg forståede og snakkede meget lidt dansk, men jer, mine dommerkollegaer var hjælpsomme og støttede mig til at blive en del af fællesskabet, samt med mine indsats for at blive dygtigere til den danske sprog. Så dygtige at kan jeg godt drille Kenni Jensen nogle gange :))
Opgaver i dommerverdenen: Dømmer en masse kampe

Navn: Hans Jørgen Andersen
Dommer siden:
10. marts 1976
Årgang: 1959
Indplacering: Serie 4
Hvor bor du i landet: Vildbjerg
Lidt om dig selv: Ja, min kone siger, at jeg er gift med fodbold. Men det passer nu ikke helt, for vi blev gift i 2004, og derefter blev fodbolden kun 2. prioritet. Min kone, Som og vores søn kommer fra Thailand. Som og jeg bor i en lille villa her i Vildbjerg, vores barnebarn og hendes forældre bor i Kølkær. Det er jo fantastisk at være "min bedste farfar", hun giver os mange gode og positive oplevelser. Vi forsøger at besøge familien i Thailand en gang hvert år, det har givet os mange rigtige gode oplevelser. Rent arbejdsmæssigt, så er jeg pt. jobsøgende, jeg er lige kommet ovenpå igen efter en længere sygdomsperiode.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Der er mange gode ting ved at være fodbolddommer. Hvad der det bedste, kommer nok meget an på, hvor man er henne i livet og karrieren. Jeg har lige været igennem en lang periode, hvor jeg har været sygemeldt på grund af stress, der har dommergerningen hjulpet mig rigtigt meget. Det at komme ud blandt andre mennesker, at være en del af noget man altid har dyrket, fodbolden. Men som jeg ofte har sagt, så er det en fantastisk god motion, og så får man endda penge for det. Og så har vi en fantastisk god dommerklub, hvor vi har meget sammen socialt.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Arbejdslivet har altid fyldt meget, men som følge af min lange sygdomsperiode, er jeg lige nu jobsøgende. Det betyder, at jeg ud over at dømme en masse kampe, også har mere tid til at lave lidt forskellige projekter her hjemme. Desuden, og vigtigst af alt, har jeg en dejlig familie, som jeg elsker at være sammen. Vi har et barnebarn på godt 3 år, som giver os en masse gode og positive oplevelser.
Hvorfor blev du dommer: Jeg har spillet fodbold i en lille klub, hvor min kammerats far var ivrig tilskuer til alle kampe. Han var nok dommernes "skræk", for der var ingen der kunne dømme en kamp uden at få nogle drøje hug med på vejen. Så min kammerat foreslog, at vi tog dommerkort sammen med ham.
Bedste oplevelse som dommer: Den årlige Vildbjerg Cup vil jeg nok tage med her. Ikke kun fordi jeg bor i Vildbjerg, men fordi jeg har været en del af cuppen i mange år. Selvfølgelig som dommer, men også som træner og ungdomsformand i VSF. Jeg havde den stor glæde at være kampfordeler i Herning Fodbolddommer Klub i 9 år, hvor jeg påsatte dommerne til cuppen. Her var jeg sammen med de øvrige i bestyrelsen med til at udvikle det sociale for dommerne omkring cuppen. Der kom flere og flere dommere på campingpladsen, og vi fik vores eget telt til socialt samvær. Jeg har igennem årene mødt mange forskellige dommere, som er kommet igen år for år.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Vi er meget heldige i Herning, da vi har en fantastisk god dommerklub, som giver en masse til medlemmerne. Vi har et højt fagligt niveau, hvor jeg oplever, at medlemmerne er gode til at hjælpe hinanden. Og så har vi et godt socialt sammenhold, mange dommere finder venskaber for livet i dommerklubben.
Opgaver i dommerverdenen: Lige nu holder jeg lav profil, og dømmer blot en masse kampe. Men jeg har igennem tiderne været yderst aktiv omkring bestyrelse og udviklergruppen. Jeg blev vejleder (onkel) i 1991 og udvikler (bedømmer) i 1993. Jeg blev valgt ind i bestyrelsen som kampfordeler i 1998, og havde den post frem til 2006. Desuden har jeg været formand for udviklergruppen i Herning Fodbolddommer Klub, siddet i den regionale talentgruppe og udviklergruppe. Lige nu sidder jeg i den regionale Futsal-gruppe.

Navn: Henning Jensen
Dommer siden:
1996
Årgang: 1969
Indplacering: Serie 1 og JS som LD'er
Hvor bor du i landet: Vildbjerg
Lidt om dig selv: Jeg er født og opvokset i Feldborg på en gård langt ude på landet. Jeg flyttede til Vildbjerg i 1988, og har boet i byen lige siden. Jeg bor sammen med min kæreste Barbara. Jeg har 2 drenge på 27 år og 18 år. Jeg har spillet fodbold i Vildbjerg SF og Herning Fremad inden jeg valgte dommervejen, hvor jeg i begge klubber havde den store fornøjelse af have Ove Pedersen som træner. Jeg blev elitedommer i 2003, og sluttede efter 10 sæsoner i Superligaen i 2014. Til dagligt arbejder jeg i Skatteforvaltningen i Ringkøbing.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det er helt klart motion og frisk luft + at man møder en masse fodboldfolk rundt omkring i klubberne. Når jeg er med i triokampe nyder jeg også samværet med dommerkollegerne - hvor specielt 3. halvleg i mange tilfælde er hyggelig og meget uformel.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Jeg bruger en stor del af fritiden i naturen, hvor jeg nyder at gå lange ture med Barbara og Ejgild (hunden). Jeg spiller også padeltennis med min ældste søn, hvilket vi hygger os meget med.
Hvorfor blev du dommer:Jeg stoppede med at spille fodbold ret tidligt, og ønskede egentligt bare at forlænge fodboldlivet og fortsat være en del af fodboldfamilien.
Bedste oplevelse som dommer: Der er rigtig mange go'e og store oplevelser. Min klart bedste sæson var i 2011, hvor jeg dømte Brøndby - FC København. Udvikleren var Peter Mikkelsen, og han syntes heldigvis det gik godt, og stemningen på Brøndby Stadion var fantastisk. Samme sæson dømte jeg FC København - FC Nordsjælland - det var den sæson hvor FC Nordsjælland blev mester og FC København blev 2'er. Samme år blev jeg kåret til årets fodbolddommer ved Dansk Fodbold Award - her er jeg specielt stolt af min "fremragende" tale, som i kan grine lidt af her https://www.youtube.com/watch?v=eHw-fuUnNHA Det skal nævnes, at jeg overhovedet ikke var forberedt på kåringen. Ellers er det de mange rejser i udlandet, hvor jeg primært var 4. dommer. Montenegro, Litauen, Ukraine, Irland, Nordirland, Spanien, Portugal og Polen er blot nogle at de lande jeg har besøgt. Lokalt har de bedste oplevelser været sammen med lokale kolleger - jeg kan især godt lide at komme på besøg i de mindre klubber, hvor der stadig er lidt klubliv og passion tilbage.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Herning Fodbolddommerklub er en fantastisk dommerklub, hvor der altid er stor opbakning til den enkelte dommer. Jeg nyder at deltage i de sociale arrangementer som klubben er garant for.
Opgaver i dommerverdenen: Jeg har ikke nogen specielle opgaver i dommerverdenen, men vil gerne give dommerkolleger "go'e" råd med på vejen, når jeg er med på linjen. Jeg oplever at specielt de unge dommere er go'e til at lytte, og kan bruge råd fra den gamle.

Tog dommer kort i 1978 som 24 årig og er i dag 69 år

Min højeste indplacering som dommer var i 1 division hvor jeg dømte i 2 år hvor efter jeg blev FIFAs linje dommer i 1993. 

Jeg bor idag i Sdr. Felding sammen med min kone Laila. Vi har 2 børn sammen og har også 2 store drenge sammen med min første kone.

Jeg lever i dag som P. H. D og nyder tilværelsen som pensionist  og inden den tid har jeg været halbestyrer her i Sdr. Felding
og inden den tid hvor jeg rejste hele verden rundt som liniedommer arbejde jeg på et korn og foderstof firma her i Sdr Felding,
hvor jeg kunne få fri til alt mit rejseri rundt om i verdenen.
 

Jeg valgte at blive dommer fordi en god ven opfordrede mig til at prøve at tage en dommer eksamen og det har jeg aldrig fortrudt.
Man møder mange mennesker ved at være dommer og der er altid et godt kammeratskab blandt dommere og de er der altid til at støtte dig som dommer når det har gået mindre godt .

Idag laver jeg ikke noget udover jeg nyder min tilværelse som pensionist og går mange ture, cykler meget på min mountainbike og spiller rigtig meget billard hvor jeg er turnerings leder i vores lokale billard klub.
Ellers går der meget tid med mine 6 børnebørn som heldigvis bor tæt på hvor vi  bor. 

Jeg blev dommer for at sætte mig lidt ind i reglerne og så blev jeg opfodret til at prøve at dømme også. Det gik så rigtig stærk da jeg begyndte at dømme i 1980. Og blev rykket op i 3 div. i 1989 og har kun haft gode oplevelser siden. 

Fordel ved at være dommer er det gode kammeratskab man får op bygget dammen med de lokale dommere og man kan snakke om alle de sjove oplevelser man har haft sammen med alle de skønne mennesker man dømmer sammen med.
Og jeg har aldrig oplevet at der er nogen der snakker ondt om andre i dommer klubben. 

Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser som dommer i Herning Dommerklub 

Jeg vil blot her nævne nogle få stykker som jeg har sat rigtig højt på min karriere i dommerverdenen.

Den første kamp jeg vil bringe frem her er kampen i Barcelona i mester holds turneringen med 95000 mennesker i Camp Nou. Det blev en skidt kamp for mig da jeg fik en halv års karantæne af UEFA.
Næste kamp efter karantæne blev en landskamp på Wembley hvor jeg skulle bestå eksamen for at få lov til at fortsætte min karriere og det var en landskamp mellem England og Sverige
og det gik rigtig godt derefter og til min store overraskelse blev jeg så heldig at blive udtaget til at komme med til Europa mesterskab i 1996 i Englend,
hvor vi skulle dømme kampen mellem Bulgarien og Rumænien. Sammen med Peter Mikkelsen.
Den sidste kamp jeg lige vil nævne er en her fortælling og en okay playoff kamp i Qatar mellem Qatar og Saudi Arabien som blev en kæmpe oplevelse og det er bare lige en lille udpluk sf de 63 kampe som jeg har haft som L. D. Dommer rundt om i verden

Henning. Knudsen


Navn: Henrik Thylstrup
Dommer siden:
2008
Årgang: 1962
Indplacering: Serie 3 + LD
Hvor bor du i landet: Albæk, på et nedlagt landbrug siden 1985.
Lidt om dig selv: Gift med Signe, som jeg tog dommerkort sammen med. 3 børn og 4 børnebørn - dejligt. Uddanner personvognsmekanikere på College360 i Silkeborg. Børneklubrådgiver ved DBU, så der er nok at se til. Er tit ude på landevejene for at få noget motion og frisk luft, det har ført til 13 gennemførte maraton.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Være en del af fodbold Danmark. Når man både kan lide fodbold og motion, så er der ikke ret meget der er bedre. Selvfølgelig også det kammeratskab der er i dommerverdenen.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Se længere oppe i rubrikken ”lidt om dig selv”. Desuden så rejser vi også en gang i mellem til Kreta, en dejlig græsk ø. Slapper af i sommerhuset, sammen med børn og børnebørn.
Hvorfor blev du dommer:Jeg har også været spiller og træner, hvor dommerne nok har fået et "kærligt" ord med på vejen, hvilket nogle af de ældre dommere nok kan nikke genkendende til - så lige en undskyldning herfra. Det var klart medvirkende til, at jeg valgte at blive dommer, så jeg kunne få lært/bekræftet reglerne.
Bedste oplevelse som dommer: Jeg har været så heldig at være LD sammen med 2 superligadommere. De ville absolut bruge headset. Man må sige de kan lukke mange ting ud, som ikke har noget med fodbold at gøre i løbet af en kamp. Tror ikke jeg sagde 2 ord i headsættet, bare målløs. Naturligvis også de stævner der er i nærområdet.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Sociale arrangementer, kammeratskab, opbakning i tilfælde af strid på banerne. Generelt bare en god klub.
Opgaver i dommerverdenen: Udvikler

Navn: Iskender Arslan
Dommer siden:
01-03-2023
Årgang: 1986
Indplacering: Serie 4
Hvor bor du i landet: Snejbjerg
Lidt om dig selv: Jeg er bosiddende i Snejbjerg hvor mine børn også bor. Hele min opvækst har været i Ikast hvor jeg også har fået min fodbold gang fra. Jeg spillede ungdomsbold i Ikast/fcm hvor jeg senere fik 1 år på Danmarksserien (fcm reserver). Efterfølgende flyttede jeg til Tjørring IF, med halvt års ophold i Vildbjerg SF. Min bedste tid var i Tjørring hvor vi rykkede op 4 sæsoner i streg og spillede 2. Division.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det bedste er klart den interaktion man har med spillere, stab og andre dommerkollegaer. Jeg føler selv, at jeg er en respekteret og vellidt dommer af både spilere, trænere og tilskuere. Må være den gode tone jeg har og min hidtil dømmekraft. Jeg er stadig helt ny, og glæder mig til at prøve mig af på et højere niveau engang.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Pt er jeg selvstændig restauratør i Lind. Ellers har jeg været forsikringsrådgiver før det.
Hvorfor blev du dommer: Efter mange års råben efter dommer, besluttede jeg mig for, at jeg selv vil være i deres sko. Kenni fik mig overtalt og har ikke fortrudt siden.
Bedste oplevelse som dommer: Klart da en uvildig tilskuer roste mig for min rolige og gode tone. Det gav mig blod på tanden. Herudover når trænere også bekræfter mig i mine afgørelser på banen, vidner om, at man gør noget rigtigt.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Synes jeg mærker en enorm respekt. Fedt sammenhold og samhørighed man har. Det er noget alle burde være medlem af.
Opgaver i dommerverdenen: Lige pt har jeg en del at se til, hvorfor jeg også er stoppet som træner. Jeg har enorm lyst til fodbolden og forventer at dømme en masse snarest

Navn:Jakob Mastrup
Dommer siden:
14. marts 2003
Årgang: 1985
Indplacering: Linjedommer i Superligaen siden foråret 2017 og FIFA LD siden foråret 2020
Hvor bor du i landet: Vorgod-Barde lidt uden for Videbæk
Lidt om dig selv: Jeg er gift med Nataschia og sammen har vi Sarah på 9 år, Carla på 6 år og Lucas på 4 år
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det giver mig en masse fede oplevelser i både ind- og udland, og bringer mig steder hen i verden, hvor jeg normalt aldrig ville rejse hen
Hvad laver du når du ikke dømmer: Ved siden af dommergerningen arbejder jeg som økonomiansvarlig hos DAMRC i Herning
Hvorfor blev du dommer: Jeg har selv spillet fodbold og så har jeg en kammerat der startede som dommer året før mig, og han sagde at det var sjovt og at man kunne tjene lidt penge på det. Og så havde jeg desuden en træner der overtalte mig til at tage dommerkort, så jeg kunne dømme lidt lokale ungdomskampe. 
Bedste oplevelse som dommer: Der har været mange gode oplevelser i både herhjemme, men så sandelig også i udlandet. Men den største oplevelse må nok være da jeg deltog i Pokalfinalen i 2021. Det var en kæmpe oplevelse
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Der er et godt sammenhold i dommerklubben, og så har man en masse kollegaer man kan dele både gode og dårlige oplevelser med. Og så holder vi nogle gode dommerfester
Opgaver i dommerverdenen: Jeg er suppleant i dommerklubbens bestyrelse

Navn: Jan Hartmann Rømer
Dommer siden:
1998
Årgang: 1982
Indplacering: Danmarksserien (Tidligere fungeret som LD i 1. division.)
Hvor bor du i landet: Vildbjerg
Lidt om dig selv: Jeg bor i Vildbjerg med min kone Line og vores to børn, Victoria og Oscar. Herudover er jeg advokat hos Dansk Mode & Textil med speciale inden for det ansættelsesretlige område.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Man får en masse gode oplevelser med en masse gode dommerkolleger, man får godt med motion og så får man mulighed for at prøve en række ledelsesværktøjer af i praksis.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Er sammen med familie og venner, samt spiller en del padel
Hvorfor blev du dommer: Jeg blev dommer sammen med to kammerater, fordi vi syntes det kunne være spændende at prøve. Mine kammerater stoppede igen efter et par år, men jeg blev hængende.
Bedste oplevelse som dommer: Der er heldigvis mange. Bl.a. husker jeg tilbage på det gamle dommertelt under Vildbjerg Cup med stor glæde.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Stort sammenhold hvor man støtter hinanden i tykt og tynd både fagligt og socialt. En masse gode arrangementer som er med til at styrke os som gruppe.
Opgaver i dommerverdenen: Er p.t. formand for bestyrelsen i dommerklubben

Navn: Jens Kjær Nielsen
Dommer siden:
1978
Årgang: 1952
Indplacering: Serie 4
Hvor bor du i landet: Snejbjerg – Herning
Lidt om dig selv: Som sagt startede jeg i 1978, hvor jeg var  28 år gammel.   Det var en tid hvor der skete en del – så med to små børn – var det ikke altid konen smilede når jeg kom hjem.  Men også en tid jeg nødigt ville have undværet.  Arbejdsmæssigt har jeg været ansat i 48 år hos BDC/JNDATA – som laver edb løsninger til bankerne. Livet er en gave specielt når man er heldig at have fået 6 dejlige børnebørn – man kan tage på camping / hyttetur med. Udover fodbold står den nu mest på camping  / weekendophold / Charter – så vi prøver at få noget ud af pensionist tilværelsen.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Der er mange ting som kan fremhæves – Men, det at få lov at starte fra ungdom og så få lov til at slutte i S1 – det er sku sjovt. Det er sjovt fordi jeg ikke følte misundelse men nærmere hjælp fra kollegaer som sloges om de samme pladser – det er stort.  En anden ting som jeg vil nævne er at man efter kampe - om man har dømt godt eller skidt – lige kan gå ind til spillerne og sige hej. Det er vigtigt, at man kommer fra anlægget afklaret.
Hvorfor blev du dommer: Det var egentlig en arbejdskollega som lokkede mig afsted – så i oktober 1978 på Hotel Østergård, var der 28 dommere til eksamen.  Mange af disse dømte 30 år efter – Det er flot. 
Bedste oplevelse som dommer: Uha. Jeg syntes egentlig at der er så mange oplevelser. Spillerne, trænerne – og ikke mindst dommerkollegaer.  Men, skal jeg nævne en enkel ting må det være Vildbjerg Cup.  Sikke et sammenhold man havde – med masser af hygge mellem kampene og ikke mindst festen om aftenen. Bare det, at man kunne bo på pladsen under stævnet sammen med Familien var bare super.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Herning Fodbolddommerklub er en fantastisk klub.  Stort sammen hold – gode venner – nuværende bestyrelse er meget proaktiv – og så oplever jeg fortsat stor hjælp og ærlighed mellem Dommere, vejledere og udviklere.  Klubben består af faglige dygtige mennesker med et godt leje for arrangementer.
Opgaver i dommerverdenen: Æresmedlem-2020, formand, Dommerpåsætter under JBU regi og for Herning Fodbolddommerklub. Bestyrelsesmedlem.

Navn: Jesper Meier
Dommer siden:
1990
Årgang:1971
Indplacering: Serie 4
Hvor bor du i landet: Bor i Gullestrup, lige udenfor forstaden Herning (2 km nord for Herning)
Lidt om dig selv: Jeg er uddannet Pølsemager i 1992, og Folkeskolelærer i 2008 med linjefag i Matematik, Madkundskab, Naturvidenskab og Idræt. Jeg elsker at lave mad og drikke rødvin. Jeg har en bi-hobby, hvor jeg laver små mad-film, som jeg leger med på min hjemmeside. Derud over har jeg en lille hobby, fra da jeg var dreng. Jeg samler på mønter. Jeg har en dejlig kone Helle Meier, vi har været gift med siden 1996 (mødtes i 1990) sammen har vi 3 børn. Emma, Freja og Karoline.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det bedste ved at være dommer er klart fællesskabet, med alle jer dejlige kollegaer. I vores dommerklub skelnes der ikke mellem, og man er høj eller lav rangeret, man sætter sig bare hvor man vil, når der er arrangementer.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Jeg har været så heldig at blive optaget i Midtjysk vinselskab, som jeg sætter stor pris på at være medlem af. Sammen med min bedste ven Preben Farsinsen, smager vi på vine -mange vine.
Hvorfor blev du dommer:Jeg var selv mega god til fodbold, og var til udtagelse til Jysk hold, men en knæskade satte en stopper for min karriere. Så skulle jeg finde på noget andet at lave. Jeg har jo altid elsket duften af græs, så jeg blev dommer
Bedste oplevelse som dommer: Den største og bedste oplevelse var, da DBU udtog mig til at skulle kigge på 3 Futsal FIFA dommere i en landskamp mellem Danmark og Brasilien. Brasiliens fodboldkultur kender vi alle, og dernede spiller ALLE futsal til man bliver 13 år. Derefter skal man vælge, om man vi spille 11-mands, eller blive ved med futsal. Brasilien er det hold i verden, som i Futsal har vundet hele 5 gange til verdensmesterskabet. Det var en stor oplevelse for mig. Andre gode oplevelser er når man dømmer en u-13 kamp, og man kan mærke, at spillerne vil det, og ens udførte dommerarbejde går op i en højere enhed.
Så om man dømmer på højeste-, eller laveste niveau, så ved man bare når det sker. Det er verdens bedste oplevelse
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: At være medlem at en dommerklub er efter min mening et must! Det giver et fællesskab, som man kan have glæde af både i med og modgang
Opgaver i dommerverdenen: Er Elite-observatør i Futsal ligaen. Er også alm. udvikler i vores dommerklub

Navn:Kasper Byskov
Dommer siden:
24.11.2019
Årgang: 1994
Indplacering: Jyllandsserien - Med i Regional Talent Gruppe (RTG).
Hvor bor du i landet: Herning
Lidt om dig selv: Kæreste med Fie og venter vores første barn sammen her i September. Er uddannet speditør, hvor jeg til dagligt arbejder for Blue Water Shipping A/S i Billund som Export luftfragt chef.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Kombinationen af mange ting som dommergerningen giver: Motion, fodbold, ledelse, fællesskab, venner & hygge.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Ser og følger med i alt slags sport, og bruger en masse tid med familie og venner
Hvorfor blev du dommer: Efter for mange skader som fodboldspiller, så besluttede jeg mig for at prøve noget andet inden for fodboldverdenen og tog derfor dommerkort. Faldt for interessen, motionen og fællesskabet ved dommergerningen, og har derfor holdt ved i det.
Bedste oplevelse som dommer: At få lov til at dygtiggøre og udvikle sig inden for noget man brænder for. Derudover spiller det sociale en stor rolle, som f.eks. Vildbjerg Cup, hvor man kan kombinere dommergerningen med det sociale fællesskab med ens dommerkollegaer fra hele Danmark.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Det kollegiale sammenhold om dommergerningen, som giver et stærk fællesskab og mulighed for sparring med andre ligesindede.
Opgaver i dommerverdenen: Med i bestyrelsen i Herning Fodbolddommer Klub

Navn: Kenni Jensen
Dommer siden:
1999
Årgang: 1970
Indplacering: Jyllandsserien som dommer og Danmarksserien som linjedommer
Hvor bor du i landet: Herning
Lidt om dig selv: Jeg er gift med Karina og bor midt i Herning. Er født i 1970. Udover at dømme få jeg løbet lidt og spillet lidt padel. Har en søn på 18 år.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Jeg får rørt mig uden man skal ud og løbe på vejen. Dertil får jeg mødt en masse mennesker rundt omkring i vest/midt Jylland. Men mest at jeg synes det er sjovt. Nogle af mine bedste venner har jeg mødt igennem dommergerningen.
Hvad laver du når du ikke dømmer: IT konsulent i Atea og laver en del med videokonference infrastruktur
Hvorfor blev du dommer: DBU manglede dommere og alle klubber skulle komme med nogle dommere. Jeg var lige flyttet til Herning, så en god mulighed for at se området og møde en masse nye mennesker
Bedste oplevelse som dommer: Der er mange, men sjovt at dømme superliga også på live tv.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Sammenhold, venner, aktiviteter og altid en der vil hjælpe dig
Opgaver i dommerverdenen: Med i bestyrelsen i Herning Fodbolddommer Klub, udviklerformand i Herning Fodbolddommer Klub, medlem af dommerudvalget i region 2 

Navn: Lars Vesterbæk
Dommer siden:
Marts 2007
Alder: 55
Indplacering: Jyllandsserie
Hvor bor du i landet: Vildbjerg
Lidt om dig selv: Gift med Dorthe og har 3 børn. Mathilde, som bor i Aalborg. Mathias som bor i Herning, samt Malthe, der fortsat bor hjemme. Jeg er uddannet pædagog, og har igennem tiden arbejdet indenfor flere forskellige områder
Hvad er det bedste ved at være dommer: Kombinationen af motion samt komme ud og møde glade dommere, fodboldspillere, trænere og forældre, som alle samles om én fælles hobby - Fodbold
Hvad laver du når du ikke dømmer: Slapper af sammen med familien samt holder mig i form ved at tage nogle løbeture. Engang imellem skal haven også lige have lidt opmærksomhed. Ellers elsker jeg en god krimi i fjernsynet
Hvorfor blev du dommer:Jeg sluttede som aktiv fodboldspiller omkring 38 års alderen (Oldboys til sidst), jeg havde igennem mange år tænkt at jeg skulle holde mig i form efterfølgende med noget meningsfyldt. Som aktiv spiller har jeg haft mange dommere igennem tiden, der har været en del som har inspireret i begge retninger. Det først da jeg selv fik en fløjte i munden, at jeg fandt ud af, hvor godt de dommere jeg havde haft undervejs rent faktisk gjorde det - sikke et højtråbende fjols jeg ofte var (også mens jeg spillede fodbold)
Bedste oplevelse som dommer: Sportsligt: Min 3 eller 4 kamp fik jeg (sandsynligvis ved en fejl) lov til at dømme en træningskamp i U-19 mellem FCM-Aab i Stadome, der var Simon Kjær bl.a. med. Efter den kam fik jeg lyst til at se hvor langt mit talent kunne række Socialt: Lært rigtig mange nye mennesker at kende og oplevet på egen kamp, hvad en fælles passion for sport kan gøre for sammenhold. Glæder mig til alle de kampe jeg får lov at dømme, man møder næsten altid en dommerkollega man lige får en lille snak med om vind og vejr
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Fællesskab og sammenhold samt gode venskaber. Samtidig er man sikker på, at der er nogle der hjælper en, hvis man skulle blive udsat for noget ubehageligt ifm. med dommergerningen
Opgaver i dommerverdenen: Med i bestyrelsen i Herning Fodbolddommer Klub, udvikler i Herning Fodbolddommer Klub

Navn:Lasse Damsgaard Færch
Dommer siden:
01-01-2024
Alder: 33
Indplacering: Lige startet med uddannelseskampene i U13/U14
Hvor bor du i landet: Herning
Lidt om dig selv: Jeg er bor sammen med min kone, og vores lille hund. Jeg arbejder i Bilka Herning og har de sidste 7 år haft mit job som fodboldtræner. Jeg har været nørdet omkring dbu kurserne og ser frem til tiden som dommer.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det bedste er kombinationen af motion og føle at man gør en forskel. Som dommer kan jeg gøre spillere og trænere glade ved en god indsat. Derudover er der meget personlig udvikling i at have ansvar. Fælleskabet i dommerklubben har også været en meget positiv overraskelse.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Når jeg har fri, hvilket er sjældent så nyder jeg tiden på sofaen med film og serier, samt en masse sport herunder golf, padel, badminton og svømning.
Hvorfor blev du dommer: Jeg blev dommer for at være mere aktiv fysisk samtidig med at blive indenfor fodboldverdenen. Muligheden for at tjene lidt ekstra samtidig med frisk luft og motion var en stor motivation. Derudover kan det i fremtiden bidrage til en a licens som træner.
Bedste oplevelse som dommer: 1 udviklingskamp var noget særligt. En nervøsitet jeg aldrig har mærket forsvandt da rosen kom fra trænerne og spillerne efter kampen.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Fællesskabet, aktiviteterne og sparring med kolleger som har samme hobby.
Opgaver i dommerverdenen: Nyligt medlem af aktivitetsudvalget.

Navn:Line Christensen
Dommer siden:
Marts 2023
Årgang: 1981
Indplacering: Ungdom
Hvor bor du i landet: På et hobbylandbrug 5 km nord for Videbæk på kommunegrænsen i Herning Kommune.
Lidt om dig selv: Jeg hedder Line og er gift med Jacob som er fabrikschef på Titech i Herning. Sammen har vi 4 børn - 3 piger på 17 år, 15 år og 13 år samt en dreng på 10 år. Jeg blev i 2006 uddannet som lægesekretær og har arbejdet som det i mange år, blandt andet under Corona. En hektisk og kaotisk periode, men også spændende med meget læring. Ellers har jeg været PA i kommunen. I sommers 2023 blev jeg færdiguddannet socialrådgiver, og er p.t. jobsøgende, da mange kommuner og regionen desværre har ansættelsesstop. Fritiden går med vedligehold af ejendommen, syslen i drivhuset og bruger tid med venner og familie.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Frisk luft og en masse glade børn.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Se ovenfor. 
Hvorfor blev du dommer: Som ung spillede jeg selv fodbold i mange år, først i mange år på drengeholdet og sidenhen på et supergodt pigehold. Desværre blev jeg skadet med en ødelagt ankel som 17-årig og genoptog aldrig fodbolden herefter. En dag taler jeg med en bekendt, som har været fodbolddommer i mange år, om det at være dommer og får sagt, at det har jeg altid godt kunne tænke mig. Så jeg fik et meget venligt men også bestemt skub 😊 af denne bekendte, og ja, en måned efter udbød Herning Dommerklub kurset.
Bedste oplevelse som dommer: Stævner, men må også sige at Vildbjerg Cup var en stor fornøjelse og super god oplevelse.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Fællesskabet.
Opgaver i dommerverdenen: Dommer

Navn:Magnus Kjærgaard Jakobsen
Dommer siden:
2023
Årgang: 2005
Indplacering: Serie 3
Hvor bor du i landet: Brande
Lidt om dig selv: Jeg hedder Magnus og er 17 år gammel. Jeg går på HF i Herning, arbejder hos McDonald's Brande også dømmer jeg også håndbold.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det bedste ved at være dommer for mig er mange ting. For eksempel fællesskabet dommerne imellem, motion også elsker jeg bare at dømme fodbold.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Når ikke jeg dømmer fodbold, så går jeg på HF i Herning. Jeg arbejder også som leder hos McDonald's Brande også dømmer jeg håndbold. Det tid jeg så har tilbage, bruger jeg med mine kammerater.
Hvorfor blev du dommer:Jeg har altid vidst, jeg gerne vil være dommer. Jeg har dømt håndbold i et par år, men besluttede mig for, at jeg nu ville dømme fodbold og se hvad og hvor det kan bringe mig.
Bedste oplevelse som dommer: Det er svært at vælge min bedste oplevelse som dommer, da der har været mange gode. En positiv overraskelse for mig var Vildbjerg Cup. Det var en fantastisk oplevelse og en nem måde at lære mange dommere, spillere og trænere at kende.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Fællesskabet! Det har været så nemt at komme ind i som ny, ung dommer. Alle har været søde til at tage imod mig. Samtidig er det et godt sted at dele ens oplevelser - både de gode og de dårlige.
Opgaver i dommerverdenen: Få dømt en masse kampe.

Navn: Magnus Kildsgaard Hansen
Dommer siden:
2020
Årgang: 2005
Indplacering: Sunds
Hvor bor du i landet: Bor i Tjørring
Lidt om dig selv: Jeg går på andet år på handelsskolen i Herning, samtidigt med jeg at arbejder. I min fritid spiller jeg fodbold i Herning Fremad.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Den erfaring man får indenfor lederskab og konflikthåndtering, som man kan gøre brug af i flere situationer udenfor kridtstregerne. 
Hvad laver du når du ikke dømmer: Hvis det ikke lige er FCM eller Herning Fremad opgaver, så følger jeg min datters fodbold og ellers har desværre en arbejdsskade i H.skulder, og den skal trænes, så det bliver til en del fitness center.
Hvorfor blev du dommer: Vi var en stor gruppe på efterskole der tog dommerkortet sammen på skolen (begyndte derfor først at dømme efter efterskole i 2024)
Bedste oplevelse som dommer: De gange, hvor man går fra banen med en god fornemmelse i kroppen, samt at blive anderkendt af både spillere, trænere og tilskuere.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Der er altid nogle at tage fat i, hvis der er problemer eller ting man har brug for guidning.
Opgaver i dommerverdenen: Ikke andet udover at dømme mine egne kampe.

Navn: Michael Ellingsen
Dommer siden:
2008
Årgang: 1987
Indplacering: DBU Liniedommer.
Hvor bor du i landet: Skibbild
Lidt om dig selv: Bor med min kone og vores to børn. Er oprindeligt fra Midtjylland, men nu bosat i det vestjyske
Hvad er det bedste ved at være dommer: Sammenholdet på og udenfor banen med de andre dommerkollegaer
Hvad laver du når du ikke dømmer: Arbejder som Konsulent ved GLS, men stopper snart der da en drøm som selvstændig skal udleves. Ellers går tiden med og se fodbold og drikke rødvin. Følger Silkeborg IF både hjemme og ude
Hvorfor blev du dommer: Kunne ikke finde en træner der kunne se mine evner som spiller. Så tænkte jeg måtte prøve det der dommer
Bedste oplevelse som dommer: Dømte Play off kamp op omkring til 2. div mellem Holstebro og Silkeborg KFUM
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Sammenholdet i klubben. Om du er 15 eller 70, dømmer serie 5 eller superliga, så snakker alle med alle.
Opgaver i dommerverdenen: Er fornylig blevet vejleder

Navn: Mirsad Topic
Dommer siden:
2011
Årgang: 1976
Indplacering: Jyllandsserie, Futsal Talendommer (Elite)
Hvor bor du i landet: Ikast
Lidt om dig selv: Kom til Danmark som flygtning i 1994 fra Bosnien. Bor i Ikast, arbejder som lagerchef i et strikkeri, Sontex. Far til tvillinger piger på 18 år. Gift
Hvad er det bedste ved at være dommer: Kontakten med en del forskellige mennesker. Motion, fællesskab dommerne imellem
Hvad laver du når du ikke dømmer: Lagerchef i et strikkeri. Nyder samværet med familien, venner....
Hvorfor blev du dommer: Jeg har spillet fodbold i en lille klub som blev lukket, så valgte jeg dommergerning i sted for at spiller videre.
Bedste oplevelse som dommer: Jeg har haft så mange fantastiske oplevelser på banen at det er svært at vælge, måske at dømme Final Four i Futsal.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Vi har et godt socialt sammenhold, fantastiske arrangementer.
Opgaver i dommerverdenen: Få dømt en masse kampe udendørs og Futsal

Navn: Niels Jensen
Dommer siden:
1990
Årgang: 1971
Indplacering: Serie 2
Hvor bor du i landet: Gjellerup, Herning
Lidt om dig selv: Bor sammen med Birgitte, stolt morfar til 2 og halvmarathon-løber
Hvad er det bedste ved at være dommer: Sammenholdet, udforingen og at det stadig er sjovt hver gang jeg trækker i dommertøjet
Hvad laver du når du ikke dømmer: Vagthavende fængselsbetjent ved Nr. Snede Fængsel
Hvorfor blev du dommer:Egen "karriere" som spiller var overstået 🙂
Bedste oplevelse som dommer: Dem er der mange af
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Det gode kammeratlige samvær, sparringen i 3.halvleg og arrangementerne.
Opgaver i dommerverdenen: Pt. medlem af aktivitetsudvalget og forhåbentlig vejleder fra den kommende sæson

Navn: Ole Skovgaard
Dommer siden:
1987
Årgang: 1950
Indplacering: U17
Hvor bor du i landet: Gjellerup
Lidt om dig selv: Jeg kommer fra Hørning syd for Århus. Al skolegang og uddannelse foregik i Århus-området. Jeg er så gammeI at jeg har set AGF blive dansk mester - 2 gange!! . I 1978 blev jeg ansat som matematik- og fysik-lærer på Herning Gymnasium. Der var jeg uafbrudt til 2019, hvor jeg gik på lærerpension. Jeg gik ned i arbejdstid til gengæld gik jeg op i antal dømte fodboldkampe.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Da jeg flyttede til Herning startede jeg med at spille fodbold i Herning KFUM og jeg blev hurtigt indfanget af daværende formand Ansgar Nybo (Sgar), så jeg var træner og holdleder mm i nogle år. På et tidspunkt havde jeg nok brokket mig så meget, at jeg blev opfordret til lære lidt om fodboldreglerne . Det endte så med et dommerkort, som jeg egentlig ikke havde tænkt at bruge i praksis. Det gik som bekendt anderledes. Jeg opdagede dengang at fodboldspillet og specielt dommerverdenen giver en stor personlig kontaktflade til en stor gruppe mennesker med en fælles interesse. I mit tilfælde fik jeg jo kontakt med en masse mennesker, som var helt andre typer end dem jeg mødte i skoleverdenen, Det passede mig rigtig godt.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Jeg har 2 børn på 20 år. Tvillinger. Begge spiller fodbold. Ulrikke spiller serie 2 i Sunds. Aksel spiller serie 3 i Hammerum og er netop nu startet som dommer. Jeg tror hans løbepensum er en anelse større end mit !!! Jeg ser ret mange af deres kampe hvis det ikke kolliderer med mine egne kampe. Heldigvis er min kone også sportsinteresseret. Hun har spillet elite-badminton. For nogle år siden begyndte jeg at cykle rundt i vores lokale nærområde. Jeg har en cykelmakker som jeg kører med 2-3 gange pr uge. Vi kører 60-65 km pr gang . Vi runder 6800-7000 km pr år. Man er klar til lænestolen efter sådan en tur på raceren.
Hvorfor blev du dommer:Fodboldverdenen har jo et kæmpe fællesskab at byde ind med. Det har jeg været glad for at være en del af i rigtig mange år. Se ellers ovenfor.
Bedste oplevelse som dommer: Jeg har aldrig været indrangeret højere end serie 4. Jeg var for gammel til at nå noget da jeg tog dommereksamen. Blandt de fine oplevelser står deltagelsen i de store cupper som noget ekstraordinært for mig. Jeg har været menig dommer ret mange gange i Ikast, Bording, Kibæk og Vildbjerg Cup. Jeg har endvidere 2 gange i henholdsvis 2007 og 2011 været dommeransvarlig i dommerrummet i Vildbjerg. Den ene gang sammen med Per Buur. Man er godt tilfreds når man efter 4 intense dage ser tilbage på 1500-2000 kampe, der er blevet dømt uden alt for mange stridigheder. I forbindelse med Cupperne kan jeg savne Erik Korsgaard. Det humør hans vanvittige historier bragte ind i omklædningsrummet, det kunne vi godt bruge lidt mere af i dag.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Dommerklubbens sociale arrangementer er vigtige for at bevare det fællesskab vi har om vores hobby. Nu dømmer jeg jo ikke trio-kampe. Da vi så samtidigt bliver sendt ud på længere køreture til kampene, så går der da af og til lang tid mellem man møder dommere fra Herning-området. Her har dommerklubben en vigtig funktion i fastholdelsen af nye dommere.
Opgaver i dommerverdenen: Jeg har siddet i Herning Fodbolddommerklubs bestyrelse i 00´erne. Det var i den periode hvor Anders Mosegaard var formand.

Navn: Per Nielsen
Dommer siden:
1984
Årgang: 1944
Indplacering: Serie 5
Hvor bor du i landet: Ikast
Lidt om dig selv: Startede med at spille lilleputfodbold i Vejgaard Boldspilklub og fik 125 kampe i danmarksserien. Flyttede til Ikast 1968. Herefter 6 år i Ikast FS med 160 divisionskampe. Så 7 år som spillende træner i Herning KFUM, Tulstrup og IFS, efterfulgt af serie 3 spiller i nogle år. Har altid også spillet OB/veteran og spiller nu 5 mands i U-70. Mit arbejdsliv sluttede jeg efter næsten 40 års ansættelse hos Ikast Kommune, og nyder nu tilværelsen som pensionist. Har været gift med Hanne i 56 år og har 3 børn.
Hvad er det bedste ved at være dommer: At man kommer ud og får sig rørt. Gennem de mange år har man opnået mange bekendtskaber i nærområdet, og som man nogle gange møder ude i verden når man er på ferie.Tror også, at man som dommer er med til at "opdrage" piger og drenge til at opføre sig ordentligt.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Som sagt spiller lidt U-70 fodbold. Spiller golf 2-3 gange om ugen, svømmer en gang om ugen i vintermånederne. Besøge familien og tager på rejser.
Hvorfor blev du dommer: Da jeg ikke spillede seriefodbold længere kunne det være godt stadig at få sig rørt, og der var jo altid nogle spillere som uanset vejr godt kunne bruge en med fløjten. Satte mig det mål, at trods min høje alder ville jeg gerne prøve at dømme med og være liniedommer. Begge dele opnåede jeg, inden jeg gav plads til kommende divisionsdommere. Selv om cupkampe de første mange år ikke talte med, har jeg rundet de 3600 kampe, og dømt flere hundrede kampe indendørs.
Bedste oplevelse som dommer: Det er svært at pille en enkelt oplevelse ud, idet der har været mange, og heldigvis er langt de fleste gode oplevelser. De "gamle dage" til Vildbjerg Cup, hvor det næsten udelukkende var dommere fra Herning Dommerklub, var noget man så frem til. Et par gange har man dog følt sig uretfærdig behandlet, bl. a. da udvist spiller kastede en hjørneflag med stålspids ind på banen, og var da ved at opgive dommerhvervet, men dagen efter var det som regel glemt.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: At få en masse gode bekendtskabet. Især i de første år som dommer, hvor man mødte en del kollegaer i de større klubber, som havde flere hold der spillede hjemme samtidig. Nu er man desværre for det meste eneste dommer i klublokalet efter kampen. Hyggelig start på samlinger i den nye klub for dommere over 50 år, hvor gamle oplevelser genoplives.
Opgaver i dommerverdenen: Har været bedømmer i 250 kampe fortrinsvis med dommerne fra Herning Fodbolddommerklub (unge som gamle), og været revisor i klubben i mange år.

Navn: Per Buur
Dommer siden:
1999
Alder: 55
Indplacering: Serie 4 og serie 2 som linjedommer
Hvor bor du i landet: Hammerum
Lidt om dig selv: Er gift med Ann. Har en datter . Er lige blevet bedstefar for første gang
Hvad er det bedste ved at være dommer: Man får da lidt motion. Man møder en masse dejlige mennesker både dommer og spiller
Hvad laver du når du ikke dømmer: Er ansat ved WITT. Laver robotplæneklipper og el løbehjule
Hvorfor blev du dommer: Blev opfordret til det af Herning Fremad da jeg selv spillede fodbold
Bedste oplevelse som dommer: Vildbjerg cuppen da Herning Fodbold Dommerklub stod for dommer camping
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Man møder en masse gode dommer kollegaer. Vi holder nogle gode fester og så sammenhold
Opgaver i dommerverdenen: Har tidligere været bestyrelse medlem i 8 år i Herning Fodbolddommer Klub

Navn:Preben Kien Farsinsen
Dommer siden:
11-03-2011
Årgang: 1963
Indplacering: Lige nu prøver jeg bare om jeg kan klare 8 mands ungdom. Inden blodproppen var det serie 3 og linie serie 1. Der kommer jeg næppe op igen men mindre er fint for mig 🙂
Hvor bor du i landet: Gullestrup lige udenfor Herning.
Lidt om dig selv: Gift med Connie. Vi har snart været sammen i 35 år. Vi har 3 voksne børn. Er uddannet Kommis og har derudover en Diplomuddannelse som Vinmester. Fodbold har været min store hobby gennem hele livet. Startede med at spille som 6 årig og har som ung spillet så forskellige steder som Herning Fremad, Harboøre , Struer, Holstebro og i OB. På mit højeste spillede jeg Danmarksserie. 2 føsteholdskampe i 1 division...sad godt nok på bænken, men jeg var dog på holdkortet 🙂
Hvad er det bedste ved at være dommer: Det bedste er samværret med både spillere, trænere og dommerkolleger. Jeg får god motion og jeg er vild med leder rollen på banen. Som dommervejleder har jeg fornøjelsen af at vejlede mange af vores nye dommere. Det er jeg vildt glad for og det giver mig så meget optur når jeg ser en ny dommer forbedre sig fra kamp til kamp. Jeg har igennem alle årene deltaget i så mange sociale arrangementer som muligt og det er altid hyggeligt at vi har dette sammenhold udenfor banen.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Når jeg ikke dømmer er jeg glad for at være i vores have. Jeg elsker at hygge med konen og vi prøver så meget som det nu er muligt, at tage på ture sammen. Jeg følger med i rigtig meget TV Fodbold. Flere gange om året er vi sammen med vores bedste venner Jesper og Helle Meier på weekendture. Jeg er medlem af Midtjysk Vinselskab og der har vi ca.7 vinsmagninger om året, altid spændende. Vi prøver så tit som det nu er muligt at få samlet alle 3 børn og deres kærester til hyggeligt samvær.
Hvorfor blev du dommer: Jeg stoppede som aktiv fodboldspiller omkring 40 års alderen. Der fik jeg min største skade i hele karrieren og kunne ikke spille mere. Godt nok sagde mange til mig dengang at jeg bare kunne spille på lavt plan og trække mig. Det prøvede jeg også, men fandt ret hurtigt ud af at for mit vedkommende var det "fuld skrald eller bliv hjemme!". Heldigvis sagde min bedste ven Jesper Meier til mig at jeg da skulle tage dommerkort, for så ville jeg stadig være en del af miljøet, få motion og nyde hele fodboldoplevelsen. Det har jeg ikke et sekundt fortrudt og når jeg nu i kort sekund tænker tilbage på min egen spilletid, giver det god mening at mit kælenavn var Terminator, var dengang sikker på at ham i det sorte sæt, blot ikke forstod min spillestil. Vi bliver jo alle klogere 🙂
Bedste oplevelse som dommer: Jeg har haft så mange fantastiske oplevelser på banen at det er svært at vælge. Rent sportsligt er den bedste kamp for mig når der er ros fra både spillere og trænere og man bagefter sidder i omklædningen fuldstændig sikker på, at i dag "ramte jeg den lige i røven". Rent fagligt og reelt nok den største oplevelse i min dommerkarriere var sidste år da jeg blev valgt som årets dommer. Det kom fuldstændigt bag på mig og jeg vil altid mindes den aften som noget stort og specielt. Helt vildt at både Herning Fodbolddommer Klub og DBU hædrede mig på den måde.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Sammenholdet og fællesskabet er fantastisk. Det har jeg jo netop oplevet det sidste års tid hvor jeg har været syg. Der er så mange der har været søde at skrive til mig og jeg har også haft mange gode samtaler med dommerkolleger. Jeg mener helt klart også at vores nyuddannede dommer bør være medlem af klubben. De får alt den faglige hjælp de har brug for under deres opstart. De får en mentor tilknyttet som altid er klar til at hjælpe. Desuden vil de få mange gode nye bekendtskaber og hvem ved, måske venner. Som medlem bliver man inviterret til så mange gode arrangementer som ikke er en selvfølge og som man bestemt ikke bliver en del af uden medlemsskab.
Opgaver i dommerverdenen: Er foruden dommertjansen også vejleder.

Navn:Sebastian Christiansen
Dommer siden:
April 2022
Årgang: 2006
Indplacering: Serie 4  herrer
Hvor bor du i landet: Lind
Lidt om dig selv: Jeg startede selv meget sent med at spille fodbold, og derefter har det taget fart. Jeg rykkede til Herning fremad i u14 og derefter startede jeg også på Herning elite, jeg spiller nu u19 i Herning fremad.
Hvad er det bedste ved at være dommer: En god vej til mere lederskab, og autoritet.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Jeg går på Herning Gymnasium 2.g og spiller fodbold.
Hvorfor blev du dommer: Jeg syntes det lød fedt, og så var der en af mine kammerater der gerne ville med på kursus, så vi tog afsted sammen.
Bedste oplevelse som dommer: Ikke bare en men mange, når man går fra banen med ros.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Der er mange arrangementer, masser af vejledning hvis det er nødvendigt.
Opgaver i dommerverdenen: Ikke andet end at dømme de kampe jeg kan

Navn:Thomas Bøg Petersen
Dommer siden:
Aktivt siden maj 2021, har dog haft dommerkort siden efteråret 2018, pga. DBU/UEFA A-Licens som fodboldtræner.
Årgang:43 år er fra 1981
Indplacering: S4 som hoveddommer, S2 som Linjedommer/TRIO, samt så er jeg indendørsdommer – så må vi se hvad fremtiden bringer.
Hvor bor du i landet: Bor i Tjørring
Lidt om dig selv: Jeg bor sammen med min dejlige kone Linda og har en datter Alberte på 9 år, som spiller fodbold i Vildbjerg. Derudover så er jeg leder for FCM’s Ulvetræning ved FCM og er DBU Børnekonsulent/Udviklingstræner i Herning Fremad. Jeg er oprindeligt uddannet som Radio/TV sælger. Men efter godt 12 år med butikstider, by-night og lørdag/søndag åbent, så tænkte jeg der skulle ske noget nyt og i november 2014 blev jeg så fultidsvikar på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, hvor jeg skulle være faglærer for en gruppe unge mennesker på Grundforløb 2 til uddannelsen IT-Supporter og Datatekniker, frem til sommeren 2015, men allerede december 2014 – fik jeg en tidlig julegave, i form af en fastansættelse og den dag idag er jeg fortsat i Vejle og har uddannet mig som faglærer.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Udover at komme ud og se noget seværdigt fodbold på det niv. som holdene nu er på, så det at komme lidt rundt i ”regionen” og møde nye mennesker tiltaler mig utroligt meget, ligesom TRIO er noget jeg har total forelsket mig i, hvis man kan bruge det ord – det er virkelig givende at arbejde i TRIO og har allerede mødt mange fantastiske kollegaer ung som gammel gennem TRIO, som gør et fantastisk arbejde og hvor det bare er en fornøjelse at være med.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Hvis det ikke lige er FCM eller Herning Fremad opgaver, så følger jeg min datters fodbold og ellers har desværre en arbejdsskade i H.skulder, og den skal trænes, så det bliver til en del fitness center.
Hvorfor blev du dommer:Jeg sad derhjemme og havde fjernundervisning under Corona, stolen blev ”svag” eller også var det mig der blev mere tyk, det har jeg den dag idag fortsat ikke fundet ud af, men i foråret 2021 var der en del sager i medierne, især én med en af vores kvindelige kollegaer og jeg tænkte ”Hvorfor er det først ved A-Licens det er tvunget, at en træner skal have dommerkort/uddannelse...” (Her med tanke på forståelsen for dommerens gerning, ligesom jeg da også blev langt klogere da jeg fik A-licensen) så valgte jeg, at jeg ville ud og gøre brug af mit kort og kontaktede Thomas Lange.
Bedste oplevelse som dommer: Bedste oplevelse som dommer: Der er faktisk mange, men oplevelsen af at have gjort en forskel og fået afviklet en kamp på en sådan måde, at spillerne ser frem til, at skulle have en næste gang (Tillidsskabende)
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Et stort fællesskab med gode kollegaer, samt en masse arrangementer som ikke altid passer ind i min kalender med mange opgaver. 
Opgaver i dommerverdenen: Pt. Er det TRIO, måske S1+ som LD på et tidspunkt hvem ved..  Ellers er det S4 og nedefter. De unge skal have lov til at komme frem, men takker da heller ikke nej for muligheden for noget bedre, er jo kun 43 og kan se at 20-30 år endnu ikke burde være umuligt. (Man har lov til at drømme)

Navn: Thorkild Langhoff
Dommer siden:
1987
Årgang:Født 12.12.1949
Indplacering: Serie 5
Hvor bor du i landet: Haunstrup
Lidt om dig selv: Blev pensioneret i 2012, Har været arbejdsleder i 35 år. Taget VF eksamen på teknisk institut i århus, uddannet teknonom.
Hvad er det bedste ved at være dommer: Man kommer ud blandt mange mennesker, får den motion man ønsker, være leder for en flok unge spiller. Det er det bedste.
Hvad laver du når du ikke dømmer: Spiller billard, passer min have, tage på weekend ophold, tage på rejser til udlandet. Går 3-4 km. hvert dag med min dejlige hund.
Hvorfor blev du dommer: Jeg blev opfordret af min klub.
Bedste oplevelse som dommer: Det er mange gode oplevelser, men den bedste for mig bliver når jeg når kamp nr. 3000 som sker meget snart.
Hvad oplever du som fordelen ved at være medlem af dommerklubben: Sammenhold, gode oplevelser, gode venskaber opstår.
Opgaver i dommerverdenen: Har været onkel for nye dommere, har været dommer udvikler. 43 og kan se at 20-30 år endnu ikke burde være umuligt. (Man har lov til at drømme)